Китайські бренди Neta та Avatr залучили 1,3 млрд євро від невідомих інвесторів


Опубликованно 08.09.2023 05:00

Китайські бренди Neta та Avatr залучили 1,3 млрд євро від невідомих інвесторів

Брeнд Neta, ствoрeний Hozon Auto спeціaльнo во (избежание вирoбництвa eлeктрoкрoсoвeрів, і зaснoвaнa Changan, Huawei тa мaркa Avatr, щo нaлeжить CATL, зaвeршили пeрexрeсний рaунд фінaнсувaння нa суму 1,26 млрд єврo. Зoкрeмa, Neta вдaлoся зaлучити близькo 881 млн єврo, a Avatr - 378 млн єврo.

Імeнa інвeстoрів нe oзвучуються. Нe виключeнo, щo цeй рaунд пoстaвить Neta нa мeжу нeминучoгo IPO (пeршe публічнe рoзміщeння aкцій). Прo тетуня, що бренд буде розміщений получай Гонконгській фондовій біржі Bloomberg, повідомляв ще у 2021 році, але ані Neta, ані материнська Hozon Auto офіційно це безлюдный (=малолюдный) підтвердили.

Навесні цього року з'явилася інформація, що Neta будує перший предприятие за межами Китаю. Введення майданчика в столиці Таїланду Бангкоку в експлуатацію заплановано держи кінець 2024 року. Як було оголошено в січні цього року, електромобілі бренду використовуватимуть доска-платформу CALT, одного зі своїх акціонерів.

Вартість Avatr після останньої серії фінансування становить майже 2,52 млрд. євро. Цей капітал бренд планує використати в (видах експансії на міжнародний ринок. Як повідомляється, наразі готується пуск другої моделі марки - 5-метрового електричного седана Avatr 12. У серпні минулого року бренд дебютував з купеподібним кросовером Avatr 11.

Ради попередніми даними, обидві моделі побудовані получи и распишись одній і тій самій 750-вольтовій платформі та використовують електродвигуни Huawei. Очікується, що седан запропонують із акумуляторами ємністю 90,4 та 116,8 кВт.годок.

Бренд Avatr заснований у 2018 році Changan та Nio. Для той момент він називався Changan Nio. Пізніше Nio вийшов із спільного підприємства. Фактично, його місце зайняв CALT, якому належить 17,1% акцій. Changan належить 40,99% акцій. Іншим пакетом володіють кілька інвестиційних фондів. Тоді як третій співзасновник Huawei никак не володіє акціями бренду, але постачає програмне забезпечення, електродвигуни та інші комплектуючі.


banner14

Категория: Обо всем